Jelena Milenković

JM Knjige

U oktobru 2015. godine, u izdanju književno-umetničke asocijacije "Artija" iz Paraćina, objavljeno je prvo prozno delo Jelene Milenković, roman pod nazivom

"Ne veruj rečima".

 

Kratak sadržaj: Kada Zevs, nakon pijančenja sa društvom koje čine nespojive mitske i stvarne ličnosti, slučajno pada u Beograd, zatiče ga iznenađujuća promena zemlje na kakvu je navikao prilikom epopeje na Olimpu. Primoran da među ljudima boravi dvadest dana, odlučuje da se pozabavi sudbinom Ivone, devojke na koju slučajno nailazi samo nekoliko sati nakon ateriranja među čovekolike tvorevine.

Roman prati četiri životna trenutka, Devojke, Klinca, Starca i Žene, naizgled nepovezane ali...da li je baš tako? Zevs je možda božanstvo, ali će pokušati da pomogne onako kako ljudi to čine. Svaka priča ogledalo je sadašnjice, socijalni osvrt na vreme u kome živimo, načini na koje nas lomi i na koje mu se suprotstavljamo. Psihološka igra sa sobom, koju individualno vodimo, čineći time svet boljim i gorim. Sve je do nas. Rasplet je na samom kraju, a kraj bez zapleta nema značenje.

 


 

Do ovog momenta, roman je prodat u dva izdanja, u izgledu je i štampanje trećeg.  Čitaoci kažu da su pronašli delove sebe, svoje neposredne okoline, kao i načine da drugačije sagledaju svakodnevnicu.

Roman se može naručiti putem ovog sajta.


 

U maju 2018. godine, u izdanju Udruženja "Direktna reč", objavljen je drugi roman Jelene Milenković, 

"Cepanje duše".

 

Kratak sadržaj: Doktorka Anđelina Marić je nestala. Načelnik psihijatrijske klinike u kojoj je radila, inspektor beogradske policije, pripadnik tajne službe i austrijski psijijatar kreću u suludu potragu za njom.

U istom mesecu, desetak godina ranije, učmali gradić na zapadu Srbije se budi. Njegove stanovnike prodrmaće dolazak mlade Đine, čudne, pronicljive devojke.

Šta nije u redu sa Klingradom? Šta krije deponija "Ćaćina rupa"? Može li ljubav spasiti bar jedan deo sveta?

Trinaest lelcija o ljubavi, trinaest ljubavnih pisama, srce protiv razuma, trka pritiv vremena. Priča o svima nama, koji se "cepamo" pa sastavljamo.


 

Za samo mesec i po dana prodato je pola tiraža, samo u maju 2018. roman je promovisan u sedam gradova Srbije, a nakon letnje pauze, od septembra, najavljuju se nove promocije. Roman se može naručiti putem ovog sajta.


 

Podeli