Jelena Milenković

KNJIGE ONLINE

  "Ne veruj rečima"

  "Cepanje duše"- (trenutno nema na lageru)

  "Živeli, prijatelji!"

  "Poker u sreću"

  "Mimo sveta i adeta"

  (obavezno naglasiti)

  NOVA KNJIGA PRIPOVEDAKA!

  900 dinara+PTT
  Knjige se mogu naručiti putem kontakt forme na ovoj stranici ili u inboksu fejsbuk stranice  JMM.
  Cene knjiga:
  “Mimo sveta i adeta”
  • Srbija – 900 din+ PTT(250 din)
  • Inostranstvo – 22€ (uključena poštarina)

   “Poker u sreću”
   • Srbija – 700 din+ PTT(250 din)
   • Inostranstvo – 20€ (uključena poštarina)


   “Živeli, prijatelji!”
   • Srbija – 700 din+ PTT(220 din)
   • Inostranstvo – 20€ (uključena poštarina)

   “Cepanje duše” – trenutno nema na stanju
   • Srbija – 800 din+ PTT(190 din)
   • Inostranstvo – 20€ (uključena poštarina)

   “Ne veruj rečima” – treće izdanje
   • Srbija – 800 din+ PTT(190 din)
   • Inostranstvo – 20€ (uključena poštarina)

  O knjigama:

  "MIMO SVETA I ADETA" zbirka pripovedaka

  "Jelena Milenković, kao već potvrđena rušiteljka stereotipa, pravih i lažnih tabua, te svakovrsnih predrasuda i zabluda, odlučila je da snažno uzdrma publiku naviknutu na njen hermetičan i polumističn stil pisanja, preselivši se, za ovu priliku, u područje jasnog, britkog, realističnog, a opet širokopojasnog izraza, razlivenog po gotovo svim standardnim i nestandardnim registrima jezičkih i dijalekatskih kolorita. Ovaj zastrašujuće hrabar poduhvat osvetljavanja skrivenih i često podosta mračnih kutaka ljudske prirode, kroz vekove vešto i tvrdo zazidanih okamenjenim blokovima običaja, folklora, tradicije, istorije i konačno – mentaliteta, u isto vreme predstavlja i svojevrsnu uzbudljivu odiseju kroz vreme i prostor na razmeđu starih i novih, ovih i onih, domaćih i tuđih... vetrova, carstava, zakona, moralnih i drugih kodova. Sračunato širok geografski zahvat ovog njenog dubinskog istraživanja tajni psihologije, dovodi čitaoca do željenog cilja. Pored svih zamki prividnih različitosti govora, odevanja, reljefa i zemlje na kojoj se neko rađa i živi, Jelena nepobitno dokazuje da je čovekova (i naposle ženina!) unutrašnja građa vazda i svagde ista, od pamtiveka do današnjih dana. Snažno, ozbiljno, duboko, zavodljivo štivo, za literarne sladokusce i posvećenike." Miljan Rančić

  "POKER U SREĆU" roman

  "Ovo je priča koja ponire u suštinski deo ličnosti, često nevidljiv, koliko svojih protagonista toliko i svih onih koji su se u njima pronašli bar malo i bar na kratko. Pisan lakim perom, savremenim jezikom, znalački podiže velove sa onoga što zovemo licem svakodnevnim; roman pisan u dahu, po meri savremenog čoveka. Za sve na svetu postoji parče osunčanog neba: odagnajte strahove i nedoumice, poručuje vam Jelena romanom koji ste voleli i pre no što je postao roman."

  "CEPANJE DUŠE" roman o odbačenima

  “Doktorka Marić nestaje. U potrazi za njom, načelnik psihijatrijske bolnice biva uvučen u vrtlog neočekivanih saznanja, tajnu službu,u tajne austrijskog kolege. Za to vreme, u čudnom, malom  Klingradu na zapadu Srbije, žive obični ljudi. Da li su zaista obični? Ko je nepoznata došljakinja i šta želi? Hoće li ljubav spasiti sve(s)t? Koliko je tanka linija između deluzija i realnosti? Odbačeni predmeti iz Ćaćine rupe,koliko lica ima stvarnost, svrha manipulacije, trinaest lekcija o ljubavi, i ona bezuslovna: ljubav majke prema detetu. I…da, ko je Marija?!” Roman “Cepanje duše” uvodi u dva sveta, niti paralelna, niti nepoznata, samo je put do njih u ovom romanu nesvakidašnji.”

  "ŽIVELI, PRIJATELJI!" zbirka priča

  "Ova knjiga priča je štivo je čija će pojava u našoj književnoj javnosti obradovati svakog poštovaoca dobre literature. Najpre je autorka ovom izvanrednom knjigom priča, mahom zasnosovanih na istinitim događajima, u pet poglavlja i pedeset priča, pokazala kako se može živeti i opstati i u olovnim vremenima u kakvim bitišemo i opstajemo gotovo tri decenije. Posebnost su, pred svako poglavlje i svaku priču, citati sa filozofskim mislima, svojevrsnim nagoveštajima životnih drama. Prva četiri poglavlja: PODNE, POPODNE, SUMRAK I NOĆ imaju i četiri sloja života. U prvom su: smeh, suze, ljubav i bunt, u drugom bunt smenjuje čežnja, u trećem su, umesto nade i ljubavi, čežnja i sumnja, a u četvrtom, očaj i bezizlaz. U petom poglavlju JUTRO nema nijednog sloja življenja. Zašto? Otkriće čitalac, ali već ovde može da se kaže: jer je konačno svanulo."

  “NE VERUJ REČIMA” roman o drugoj šansi

  ” Jedno “BUM” menja sve. Četvoro ljudi: devojka – sponzoruša ili ne, student – narkoman ili ne, starac – otac ili ne i žena- verna ili ne. Naizgled ničim povezani, žive svoje živote prepune dilema, pogrešnih odluka, prepušteni stihiji društva poljuljanog vrednosnog sistema. Posle jedne pijanke, Zevs se budi u Vukovom parku, usred Beograda. Uradiće ono što ljudi očekuju da božanstvo uradi, pomoćiće im da poveruju u sebe. Raspad i uspon moderne porodice, klackalica između beznađa i istine, kolaž imaginarnih i stvarnih ličnosti koje nas oblikuju od detinjstva do zrelog doba, i kraj koji budi nadu. Ako bi ovaj roman geometrijski pretstavili, to bi bila obrnuta piramida. Neobične forme, i jasne poruke: ne veruj rečima. Ko je glavni lik? Recite mi, kad pročitate.”

  Podeli