Promocije

Promocija romana “Cepanje duše”, 25.5. 2018., Šabac

Nekada Dan Mladosti, za mene: Dan Radosti!

U Šapcu imam prijatelje koje mi je donela pisana reč. Uvek toplo dočekana, podržana i ispraćena sa novim krilima i novim nebom. O samoj promociji i romanu istinski prikaz dala je novinarka Mirjana Filipović.

KAD SE DUŠA CEPA

 

Sinoć je, u biblioteci Šabačke gimnazije, održana promocija romana „Cepanje duše“ Jelene Milenković.
U „oazi kulture“, sa izloženim slikama Slobodanke Rafić Šefer, Marijana Isaković, direktorka Gimnazije govorila je o odnosu između pisca, knjige i čitaoca, „trouglu bez koga literatura ne postoji“.
- Danas je mnogo onih koji pišu, a sve manje čitalaca. Jelena je pronašla čudesnu formulu, ličnim šarmom i krugom prijatelja na fejsbuku, uspela je dođe do srca velikogo broja čitalaca, što je interesantan fenomen.
Iako je izašao nedavno (20. aprila, u izdanju „Direktne reči“ već je našao svoju publiku. Gotovo svakodnevno promoviše se u nekom od gradova Srbije.
- Za razliku od prvenca „Ne veruj rečima, koji je horizontalan, ovo je vertikalan, četvoroslojan roman. Odlučila sam da se dotaknem teme kojoj nisam vična – ljubavi. Počinje i završava se krimi pričom, ali je u pitanju igra žanrova, istakla je autorka.
Prema rečima Anje Mijović, urednice portala „Direktna reč“, u romanu su svoje mesto pronašle sve autorkine kolumne, koje su objavljene na portalu, a koje su bile izuzetno čitane.
Da je Jelena omiljena i u Šapcu, svedoči i podatak da su njeni čitaoci na promociju doneli kolačiće sa imenima glavnih junaka u „Cepanju duše“. Iako je, prema sopstvenim rečima „oštroreka“, u iskrenosti je njen šarm."